Voeding & Leefstijl advies

Tegenwoordig zien we steeds meer kinderen en volwassenen met overgewicht, vermoeidheid, depressie, astma, eczeem, reuma, artrose, diabetes 2, hart- en vaatziekten. Het zijn de welvaartsziekten van deze tijd. Recent onderzoek toont aan dat aan de basis van al deze aandoeningen kleine ontstekingen liggen; laaggradige ontstekingen, veroorzaakt door onze ‘westerse’leefstijl.
Wat zijn laaggradige ontstekingen? Hoe ontstaan ze? En nog belangrijker: hoe worden ze genezen en voorkomen? De orthomoleculaire voeding & therapie, volgens de klinische PNI, geeft hier antwoord op.

In de orthomoleculaire voeding & therapie wordt de mens gezien als een dynamische eenheid van lichaam en geest. Uitgangspunt hierbij is dat er geen ziektes bestaan maar alleen zieke mensen. Genezing is het weer in balans brengen van de gehele mens zodat hij of zij weer kan leven in harmonie met zijn eigen natuur en omgeving.

PNI staat voor Psycho-Neuro-Immunologie en is een geneeswijze die ervan uitgaat dat er binnen de mens een wisselwerking is tussen de psyche, het zenuwstelsel, het immuun- en het hormonalesysteem en alle organen. Daarnaast is er een wisselwerking tussen deze mens en zijn omgeving. Er wordt gekeken naar sociale omstandigheden (gezin, familie, werk), erfelijkheid, leefstijl (stress, slaapritme, ontspanning), beweging, voeding en invloeden uit de omgeving.
Langdurige verstoring van de balans tussen bovenstaande variabelen kan ziekte en blessures veroorzaken.

“The greatest glory in living lies not in never falling,
But in rising every time we fall.”

– Nelson Mandela

Bij de behandeling wordt samen met de cliënt gekeken naar het dagelijks voedings-, beweeg- en levenspatroon. Het voedingsadvies is gebaseerd op een optimale aanvoer van essentiële voedingsstoffen via de voeding, eventueel aangevuld met suppletie. Binnen de PNI wordt gezocht naar de oorzaak van ziekte en/of blessures. Door de oorzaak weg te nemen kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer worden aangesproken waardoor men ‘beter’ wordt. Het uiteindelijke doel is om zo een optimale gezondheid te creëren zodat de cliënt zijn natuurlijke balans terug krijgt.

De orthomoleculaire voeding & therapie neemt een belangrijke plaats in bij het creëren van een optimale gezondheid bij zowel zwangeren en (top)sporters als bij de behandeling van vele chronische aandoeningen. Zoals: hormonale problemen (w.o.: pms, overgangsklachten, post-natale depressie), depressie, artrose, reuma, hart- en vaatziekten, darmproblemen (o.a. crohn, colitus ulcerosa), diabetes, chronische vermoeidheid, chronische pijnklachten, psoriasis en eczeem.

Daarnaast is het een optimale manier om blijvend af te vallen. In de praktijk worden zeer goede resultaten bereikt met het blijvend verliezen van overtollige kilo’s en de daarbij behorende positieve gezondheidseffecten.

Contact

INNER BALANCE | Anja van Stralen
Centrum voor Persoonlijke Ontwikkeling               Achterbergsestraatweg 33, 3911 CR Rhenen
Tel: 06 51694810 | info@praktijk-innerbalance.nl

laatste blogs/evenementen